TKO SMO  ?    
 

OPIS TVRTKE

Ljevarstvo je u Dugoj Resi osnovano 1956. godine. U početku su se lijevali rezervni dijelovi za tekstilnu industriju, filteri, sifoni, ventili za brodogradnju i strojogradnju iz sivog lijeva, mesinga, bronce i silumina. Proizvodnja je bila ručna i u teškim uvjetima.

Sedamdesetih godina 20-og stoljeća ljevaonica je pripojena Pamučnoj industriji Duga Resa. 1979. godine investirano je u izgradnju kompletne ljevaonice i pri tom je započeta serijska proizvodnja odljevaka. Strojno kalupovanje i kvalitetna priprema pijeska višestruko su povećali proizvodnju sa 70 na 700 tona godišnje.

Od 1992. godine Ljevaonica Duga Resa je privatna firma i danas zapošljava 85 radnika, godišnje proizvodi 920 tona proizvoda od nodularnog i sivog lijeva.
 


 

 Ljevaonica Duga Resa d.o.o. ima vlastitu modelariju, strojnu obradu, bravariju, površinsku zaštitu i ljevaonicu, te tehnološke mogućnosti za lijevanje sivog, nodularnog i čeličnog lijeva za pojedinačne i serijske pozicije.

Intenzivno ulaganje u zadnjih nekoliko godina u topionicu (indukcijska elektro peć), automatske linije za kalupovanje, laboratorij, CNC obradni centar i elektrostatsku površinsku zaštitu donijelo je zavidnu razinu kvalitete tako da se 40% proizvodnje izvozi u EU.

2006. godine Ljevaonica je postala većinski vlasnik Livnice Leskovac, koja zapošljava 230 radnika, lijeva godišnje 3000 tona sivog lijeva, a ima instalirane kapacitete za 6000 tona. U pripremi je usvajanje proizvodnje nodularnog lijeva.

Orijentacija na razvoj proizvoda i kvalitetu donijele su kontinuirani rast proizvodnje i
zadovoljstva naših poslovnih partnera.